Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Alopecia Areata

 

Info og viden – Hvad er Alopecia Areata?

alopecia areata

Alopecia er den medicinske betegnelse for skaldethed; Der er forskellige typer af alopecia, herunder alopecia areata.

Alopecia areata er en tilstand, der forårsager en persons hår til at falde ud. Det er en autoimmun sygdom; dvs. immunsystemmet angriber kroppen, og i dette tilfælde hårsækkene. Når dette sker, begynder håret at falde ud, ofte i klumper i størrelse og form som en 50øre mønt. Omfanget af hårtabet varierer; i nogle tilfælde, er det kun nogle få pletter. I andre kan hårtabet være større.

I sjældne tilfælde, mistes alle hår på hovedet (alopecia areata totalis) eller på hele kroppen (alopecia areata universalis).

Alopecia areata er en uforudsigelig sygdom. Hos nogle mennesker, gror håret ud igen, men falder af igen senere. I andre tilfælde gror håret ud igen og forbliver der. Hvert tilfælde er unik. Selv i tilfælde hvor alle hår tabes, er der en chance for, at det vil vokse tilbage igen.

Hvem udvikler alopecia areata?

Alle kan udvikle alopecia areata; Men chancerne for at få alopecia areata er større, i tilfælde hvor du har en slægtning med sygdommen. Desuden forekommer alopecia areata oftere blandt personer, der har familiemedlemmer med autoimmune lidelser såsom diabetes, lupus, eller sygdom i skjoldbruskkirtlen.

I omkring 60 procent af tilfældene udvikler de første tegn på alopecia sig før 20 års alderen. Mænd og kvinder er ligeligt påvirket når de er yngre. Senere i livet er kvinder lidt mere tilbøjelige til at udvikle alopecia areata end mænd.

Alopecia er ikke smitsom og skyldes ikke stress eller “nerver”.

Online forhandlereSHOPS

Hvad er symptomerne på alopecia areata?

Alopecia Areata, pletskaldethDet begynder sædvanligvis med en lille rund skaldet plet på hovedbunden, men det kan også involvere øjenbryn, øjenvipper, skæg eller anden hår-bærende steder.

Over tid, kan hårtabet forværres, og det kan også være problemer med at fingernegle og tånegle kan blive bulet eller udstenede og har hvide pletter eller striber, eller de bliver tynde, svage og splittet.

Sådan diagnosticeres alopecia areata?

Mange tilfælde kan diagnosticeres ved at se på mønstret af hårtabet, og hårene kan undersøges under et mikroskop for at bekræfte, at hårtabet kan henføres til alopecia areata.

Det kan i særlige tilfælde være nødvendigt at udføre en decideret hudbiopsi , ligesom blodprøver kan være nødvendige, hvis det menes at hårtabet er forårsaget af en anden autoimmun sygdom.

Kan alopecia areata blive helbredt?

Alopecia areata kan ikke helbredes; imidlertid kan det behandles og hår kan vokse tilbage. I mange tilfælde kan alopecia areata behandles med lægemidler, der anvendes til andre betingelser.

 

Eksempler på Behandlingsmuligheder for alopecia areata:

Andre lægemidler, der anvendes til alopecia areata med varierende grader af effektivitet omfatter medicin, som normalt anvendes til behandling af psoriasis og andre autoimmune lidelser.

I alle tilfælde kan suppleres med e-vitamin eller kosttilskud til håret.

Online forhandlereSHOPS

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk