Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Det vi vedOm Hårtab

Selvom hårtab er ret almindeligt, kan det være svært at leve med, især når det ændrer, hvordan du ser ud.

Alle taber nogle hår hver dag og at miste op til 100 hår om dagen er helt normalt.  Men hvis hårtabet er arveligt i din familie eller du er påvirket af stress, kan du tabe meget mere hår end dette.

Hårtab er særligt udbredt hos mænd, og ’risikoen’ øges med 10 procent per årti. Hyppigheden i 20-års-alderen er ca. 20 %, i 30-års-alderen ca. 30 %, i 40-års-alderen ca. 40 % osv. Gennem livet vil 75% af alle mænd miste håret i højere eller mindre grad.

Hos kvinder derimod opstår der sjældent samme udpræget hårtab og skaldethed som ses hos mænd.  Her vil skaldetheden eller nærmere hårudtyndingen være mere sporadisk – men slut resultatet det samme.  Ca. en tredjedel af alle kvinder lider af hårtab på et tidspunkt i deres liv; blandt kvinder i overgangsalderen, lider så mange som to tredjedele af hårudtynding eller skaldede pletter.  Sørgeligt men sandt.

Når du lider af hårtab og eller hårudtynding kan du som mand ende op med skaldede pletter. Hvis du er en kvinde, vil du opleve at dit hår på toppen af hovedet langsomt bliver tyndere. Omkring halvdelen af alle mennesker  lider af hårtab når de når  50 år.

Arveligt Hårtab = Hårudtynding
Arvelig hårtab (Androgen Alopecia), også kendt som mandligt- eller kvindeligt mønster hårtab er den mest almindelige årsag til hårtab. Det er arvet fra enten eller både moderen og faderen.  Denne form for hårtab er egentlig mere en form for hårudtynding da der egentlig ikke forkommer et unormalt stort hårtab men blot en ubalance i hårets vækstcyklus således at håret ikke kommer ud af hvilefasen til vækstfasen.

>>se mere om håret vækstcyklus<<
>>se mere om arvelig hårudtynding<<

Hos mænd forekommer hårudtyndingen på fronten af hårgrænsen og panden samt på toppen af hovedet. Skaldede pletter er tydelige.

Hos kvinder, forekommer hårudtynding som gradvis udtynding af håret over hele hovedbunden, men hovedsagelig på toppen af hovedet. Kvinder har tendens til at beholde deres front hårgrænse og generelt ikke udvikle deciderede skaldede pletter.

Sådan taber kvinder og mænd hår
Stress relateret hårtab
Er den oftes forekommen årsag til hårtab for kvinder.  Hårtab af denne type forekommer i mange varianter og værst er de som du ofte ikke selv er opmærksom på.  For kvinder vil særlig fødsel og amning kunne aflede stress som forårsager hårtab.  Men også kirurgi, sygdom, kemoterapi og fejlernæring er forhold som kan være medvirkende til at du mister håndfulde af hår og i i de værste tilfælde alt håret.  Visse autoimmune sygdomme, bla. alopecia areata, forårsager at de hvide blodlegemer angriber hårsækkene, og bevirker at håret falde ud i pletter.

>Læs mere om stress relateret hårtab<<

Se mere om de forskellige hårtabs- og hårudtyndings variationer her.

Tyndt Hår
Stressrelateret hårtab
Pletvis hårtab
Pletskaldethed
Skaldethed
Alopecia Areata
Høje Tindinger
Taber hår

Almindelige årsager til hårtab og hårudtynding omfatter:

  1. Familiens ”hår” historie. I de fleste tilfælde er hårtab og hårudtynding arveligt, hvilket betyder, at det er gået videre fra den ene eller begge forældre. Dette kaldes mandligt mønster eller kvindeligt mønster skaldethed.
  2. Stress, herunder fysisk stress fra kirurgi, sygdom eller høj feber.
  3. Kemoterapi, som er stærk medicin, der ødelægger kræftceller.
  4. Skader på dit hår fra at trække det tilbage for stramt, såsom stramme fletninger eller hestehaler, eller ved kraftig brug af krøllejern eller brug af farvestoffer og blegning.
  5. Alder. Du gror mindre hår efterhånden som du bliver ældre. Håret bliver også tyndere og har tendens til at brydes lettere efterhånden som du ældes.
  6. Dårlig kost, især hvis du ikke får nok protein eller jern i din diæt.
  7. Skjoldbruskkirtel sygdomme, såsom hypothyroidisme
  8. Tinea Capitis (ringorm i hovedbunden), hvilket er almindeligt hos børn.

Hårtab og hårudtynding behøver ikke være noget permanent eller noget man blot skal acceptere. Der eksisterer  en effektiv løsning, som kan anvendes når håret begynder at tynde ud, knækker eller falder af.

CRESCINA er et veldokumenteret produkt fra Schweiz, som øger den naturlige hårvækst i de områder, hvor håret er begyndt at udtynde. Ved brug af CRESCINA vil man efter kort tid opleve at nye hår vokser ud på de udtyndede områder, samtidig med at et eventuelt hårtab vil blive stabiliseret.

Crescina MandCrescina KvindeProdukter

Online forhandlereSHOPS

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk