Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Hårtransplantation


Kombineret behandling med HårTransplantation

Info og fakta om HårTransplantation

Hårtransplantation består i, at hår fjernes fra et område, donor-område, og plantes i et modtagerområde, recipient-område. Der findes flere metoder for hårtransplantation, som afhænger af hvordan håret udtages: udtrækning af hår direkte fra hovedbunden, udtagning af en tynd strimmel hår eller en hudstrip med hud, underhud og hår.

Udførelse af hårtransplantation kræver kendskab til de enkelte hår- og hudsygdomme samt grunde til eventuelt skaldethed for at sikre korrekt behandling.

Det anbefales derfor, at der søges hjælp og vejledning hos en speciallæge i plastikkirurgi eller dermatologi inden et sådant indgreb overvejes.

Indgrebet er stadig forholdsvis dyrt og der er risiko for manglende eller nedsat vækst i de transplanterede hår, hvilket naturligt kan betyde et dårligt slutresultat. I øvrigt er der risiko for blødning og infektion.

Teknikker tilgængelig ved hårtransplantation

Korrektion af skaldethed kan ske ved plastikkirurgiske indgreb på skalpen. Det kan dreje sig om at skære det hårløse område væk og direkte sy eller at dække området ved hjælp af en hårbærende rotationslap.

En mere sjælden metode består i to operative indgreb:

Først placeres en ”expander” under skalpen i området ved siden af det hårløse område, hvorefter den over en længerevarende ambulant procedure udvides med jævnlige indsprøjtninger af saltvand. På den måde udvides det omkringliggende hårbærende område, således at det ved næste operation kan dække det hårløse område. Der er forskellige grader af indgrebet, idet der alene kan være tale om små isolerede bare pletter.

Der er imidlertid risiko for dårlig heling og vævsdød af en del af lapperne, ligesom infektion og blødning udgør en risiko. En alvorlig risiko er infektion omkring ”expander” protesen, hvilket kan medføre at denne må fjernes.

Det anbefales derfor at hudplastik og expanderindlæggelse, som følge af den operative teknik og ovennævnte komplikationer og risici alene foretages af speciallæger i plastikkirurgi.

Hårtransplantation bør først overvejes efter afslutning af hårtabsprocessen!

I tilfælde hvor en hårtransplantation udføres før hårtabsprocessen er afsluttet er der stor risiko for at resultatet bliver ”uheldigt”. Hvis eksempelvis der udføres en hårtransplantation hvor hårgrænsen ønskes sænket med en 1-3 cm, vil det transplanterede hår være der permanent. Hvis resten af håret i front efterfølgende tabes vil der således opstå en stribe af hår, det transplanterede, der vil være der for evigt og bag denne – et skaldet område, hvilket naturligt vil medfører et meget uheldig udseende.

Undersøgelse med Mikro Kamera er i sådanne tilfælde anbefalelsesværdigt for at fastlægge stadie af hårtabsprocessen samt hårsækkenes tilstand generelt.

Læs mere om hårtransplantation og Sundhedsstyrelsens anbefalinger her.

Online forhandlereSHOPS

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk