Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Høje Tindinger – en hypotese

 

Først får mænd høje tindinger, derefter måne og til sidst ryger resten af håret på toppen af hovedet.
Men hvorfor sker det mest for mænd og hvorfor kun på issen?

 

Uanset om du udvikler en vigende hårgrænse (høje tindinger) eller du er en af de uheldige der mister hele hårpagten, vil du ifølge nogle amerikanske studier kunne forudsige denne udvikling på et meget tidligt tidspunkt. Ifølge de fortagne studier er det nemlig nu påvist at sandsynligheden for at udvikle høje tindinger eller i værste fald total skaldethed kan ses ud fra ekspansionen (udvoksningen) og formen på dit kranium.

Det kan være svært at tro, men sandt, hvis man skal tro disse forskere!

Vi vil i det efterfølgende forsøge at forklare nogle af faktorerne forskerne mener kan være den egentlige grund til, at hårgrænsen for visse personer begynder at aftage, og hvorfor den aftagne hårgrænse påvirker så mange mænd, men som er langt mindre udpræget blandt kvinder.

Fordelen med denne viden, er ifølge forskerne, at du på et langt tidligere tidspunkt vil være i stand til at identificere eventuelt fremtidig udvikling i dit hårtab og dermed kan stoppe hårtabet før det når at udvikle sig til de sjældent ønskede høje tindinger eller i værste fald fuldstændig skaldethed.

 
Kranium Kendetegn
Skaldethed på fronten af hovedet skyldes kraniets ekspansion ved den frontale knogle.

Den frontale knogler strækker sig fra toppen af hver øjenhule gennem panden og tindinger, og op mod toppen af issen, som vist på billedet herunder.

De vigtigste egenskaber til at afgøre, hvorvidt du er i risiko zonen for høje tindinger, er:

1. Pandens bredde – Hvor flad og bred er panden?

2. Panden højde – Hvor høj er hårgrænsen i forhold til den maksimale højde af kronen?

Nogle gange kan en tredje faktor også influerer:

3. Pandens vinkel – Hvor stejl eller overfladisk er panden, op mod hårgrænsen?

Foto er alene til illustrative formål.

 
De som kommer til at udvikle høje tindinger/vigende hårgrænse

Billederne til højre illustrere karakteristikaene for de personer der er i farezonen for at udvikle høje tindinger og/eller vigende hårgrænse.

På foto 1, bemærkes krumningen i panden og hvor rund den ser ud. Denne mand har lidt af alvorlige hårtab fra vigende tindinger som en direkte følge af denne krumning (ekpansion af front kraniet).

Du kan også se en meget tydelig mangel på symmetri i hovedets bredde fra forside til bagside – fronten er meget smallere end det er på bagsiden. Denne “asymmetri” er årsagen til at der opstår et meget mindre fladt område (linje A) modsat den lagt større bredde hos dem der ikke kommer til at døje med høje tindinger.

Og det giver ofte en meget “afrundet” hovedform, som du kan se i foto 2.

I foto 3, fremgår det, hvordan hårgrænsen fremstår ganske lav (linje B) i forhold til den maksimale højde af kraniet (linje C).

Denne øgede krumning af kraniet ses særligt når hovedet betragtes fra siden, billede 3.

På baggrund af de mange års observationer og forskning der ligger bag de amerikanske studier konkluderes det at enhver mand med disse ”kranium form egenskaber” er meget tilbøjelige til at udvikle høje tindinger og formentlig, alvorlige hårtab op til toppen af kronen samt issen(frontal skaldethed). Hårtabs lidelsen vil typisk starte langsomt på det tidspunkt fronten af kraniumet ekspanderes/udvokser. Derfor ses denne hårtabtslidelse også påbegyndt i en meget ung alder.

Disse kranium form egenskaber kan også i særlige tilfælde findes hos kvinder. I foto 4, kan du se, at denne kvinde har samme kranium egenskaber som beskrevet ovenfor. Hun har en flad, bred pande (linje A) og hendes hårgrænse (linje B) virker også meget lavere i forhold til den maksimale højde af hendes kranie (linje C) 

Foto er alene til illustrative formål.

Foto er alene til illustrative formål.

Foto er alene til illustrative formål.

Årsagen til at kvinder kun i særlige tilfælde udvikler vigende hårgrænse
De fleste kvinder er lider i langt mindre grad end mænd af vigende hårgrænse ved fronten eller skaldede pletter på bagsiden af hovedet.

Den normalt tendens indenfor kvindeligt hårtabslidelser er diffust hårtab , som opstår på tværs af den samme region af hovedbunden som hos mænd (som ses fra foto 4 ovenfor).

Der er to grunde til, at kvinder ikke i samme omfang som mænd udvikler denne type hårtab, også kaldet androgen alopecia:

1. Hoved/kranium form og størrelse
2. Lavere niveauer af testosteron og dihydrotestosteron (DHT)

Hoved/kranium form og størrelse er seksuelt dimorfe egenskaber, hvilket betyder, at de ofte kan variere mellem mænd og kvinder. Andre, mere åbenlyse eksempler på seksuel dimorphism omfatter bredere hofter hos kvinder, og mere højde og vægt hos mænd (på grund af større knogler og muskeler).

Seksuel dimorphism er i høj grad bestemt af genetik og androgener (mandlige hormoner) såsom DHT. Med andre ord, præcis de samme to ting, som forbindes med androgen alopeci.

Og det er ikke tilfældigt. Som beskrevet tidligere, er det et kraniums form ift. ekspansionen af de frontale knogler, der forårsager denne type hårtab.

De fleste mænd har en tendens til at have hovedform/kranium med, hvad forskerne kalder, et “høj vækst potentiale”. Med andre ord, de er mere tilbøjelige til at kraniet eksponeres mod høje tindinger med frontal skaldethed til følge. De fleste kvinder opretholder et mindre, og mere “ungt” kranium form igennem hele livet, og lider derfor også kun sjældent af denne form for hårtabslidelse

 
Lavere niveauer af testosteron og DHT

Både testosteron og DHT er steroid hormoner, hvilket betyder, at de har en anabolsk virkning i kroppen – Disse to hormoner kan stimulere væksten af muskler, knogler og hår. I puberteten har mænd et langt højere niveau af disse harmoner end kvinder. Dette er også en af grundene til at mænd i en ofte tidlig alder for skæk, vokser hår på kroppen, og også oplever større muskel og knogle vækst. Og denne knoglevækst kan også indbefatte kraniet. Nogle mænd begynde at udvikle kraniets ekspansion og hårtab fra puberteten og fremefter. Og det er en kombination af det høje DHT niveauer og kraniets form, der driver denne proces.

Men for de fleste kvinder, er forskellene i kraniets form, sammen med et langt lavere DHT niveauer, ensbetydende med, at det er meget usandsynligt, at udvikle kranie ekspansion og hårtab i så ung en alder.

Og dette skulle være tilfældet, så længe deres DHT niveauer forbliver lave, og deres østrogenniveau forblive høj.

Normalt er det kun efter overgangsalderen, når østrogen niveauet falder, at DHT begynder at gøre sig gældende i den kvindelige krop. Dette vil ofte medføre hårvækst i ansigtet, men kan også medføre at kraniet ekspandere og derfor eskalerer hårtabs processen hos kvinder med ovenstående kranie form.

Men uden disse kranium form egenskaber, bør den frontale knogle hos kvinder forblive forholdsvis mindre, end hos de fleste mænd. Dette betyder, at selv om mange kvinder stadig vil lide af denne type hårtab, er de langt mere tilbøjelige til at udvikle tyndere hår snarere end vigende hårgrænse og frontal skaldethed som hos de fleste mænd.

Medicin og operationer mod vigende hårgrænse/høje tindinger

Der findes i dag et utalt af behandlinger og produkter til afhjælpning af skaldethed; shampooer, cremer, lotioner, geler og andre kosttilskud, som alle formodes at kunne hjælpe med at bekæmpe hårtabs lidelser. Som forbruger kan det være svært navigerer sig igennem alle disse produkter, særligt da hårtabs lidelser og bekæmpelsen heraf er individuel og hver situation forskellig.

Denne mere individuelt orienteret tilgang til hårtab er netop en af initiativerne bag udviklingen af Crescina HFSC. De Schweiziske forskere, bag udviklingen af Crescina HFSC, har fra starten anlagt en mere holistisk tilgang til det at behandle hårtabs lidelser. Resultatet er et virkeligt effektiv produkt, der såfremt hårsækkene stadig er i live, vil stimulere hårsækkene og dermed bremse hårtab og skabe ny vækst. Behandlingen er på trods af effekten ikke en mirakelkur. Det mistede hår dukker ikke pludselig op igen på magisk vis.  Men anvendes produktet korrekt vil de særlige aktive ingredienser i Crescina, HFSC aktiverer hårsækkene således at hårvæksten genaktiveres og eventuelt hårtab bremses.

CRESCINA HFSC, har opnået stor international anerkendelse – læs mere om CRESCINA HFSC og udførte test på NCBI.

 

* Vi kan ikke garantere, at andre vil opnå tilsvarende resultater da årsagen til hårtab og hårudtynding er individuelt betinget.

Online forhandlereSHOPS

 

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk