Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Hvor hurtigt vokser hår?


Håret vokser ca. 1,2-1,5 cm per måned, hvilket bliver til omkring 15 cm om året.
Med alderen falder hastigheden af hårvæksten helt ned til så lidt som 0,25 cm pr. måned.

Mænds hår vokser hurtigere end kvinders. På trods af dette er det oftere mænd der kæmper med hårtab og hårudtynding end kvinder. Dette kan bl.a. forklares ved at hårets vækstcyklus påvirkes af det mandlige kønshormon testosteron. Hertil kommer at arvelig anlæg, også kendt som Androgen Alopecia, hos mænd er langt højere end hos kvinder. Når unge mænd kommer i puberteten, begynder de at stor producere testosteron, som får hårsækkene til at skrumpe. Til sidst bliver hårsækkene så små, at de hår, der tabes, ikke længere erstattes.

De tilbageværende hår er finere og gror ikke så hurtigt som før. Det giver først høje tindinger (1) og ender i mange tilfælde op med en m-formet hårkrans (2). Uheldigvis kan denne udvikling fortsætte og håret bliver efterhånden også tyndere på toppen og hårgrænsen kravler langsomt op og bagud og smelter sammen til en mere eller mindre tydelig ’måne’ på baghovedet. Resultatet er den typiske “hesteskoformede hårkrans” (3).

Statistikken viser at hårudtynding hos mænd forekommer hos cirka 20 procent af alle mænd i 20-års alderen, 40 procent af alle mænd i 40-års-alderen, 60 procent i 60-års alderen og så videre. Omkring en tredjedel af kvinder oplever hårtab og eller hårudtynding på et tidspunkt i deres liv; blandt kvinder i overgangsalderen, lider så mange som to tredjedele af hårudtynding eller skaldede pletter.

pletskaldethed, behandling

pletskaldethed, mønster, skaldethed mænd og kvinder

Hvis vi kigger på antallet af hår og aktiviteten I forhold til hårproduktionen giver det en bedre forståelse for de udfordringer hårpagten reelt set er udsat for.

Hvert enkelt hovedhår, og dem er der rundt regnet 110.000 af, vokser i gennemsnit 1000 dage, altså knap tre år, og hvorefter væksten holder pause normalt ca. 100 dage.

Med en hvilefase på 100 dage og de cirka 110.000 hårstrå, som i gennemsnit vokser halvanden centimeter om måneden, svarer det til, at omkring 80.000 hår hele tiden er i vækstfasen. Regner vi hårvæksten/længdeforøgelsen pr. hår pr. døgn, bliver facit, at hovedbunden producerer 55 meter hår om dagen! – hvilket giver en samlet vækst på omkring 20 kilometer hår om året. Det siger sig selv, at det er et projekt, der kræver en konstant energi tilførsel fra de omkringliggende blodkar. Når kroppen derfor bruger energien på andre aktiviteter såsom produktion af testosteron eller energi tilførslen af andre årsager falder – ja så falder energi tilførslen til hårproduktionen parallelt.

Læs mere om hårets vækstcyklus her.

Crescina HFSC kan bistå kroppen til at sikre de optimale forhold for hårsækkene således at produktionen af hår holdes intakt. Crescina HFSC har opnået stor anderkendelse og testene bag taler for sig selv. Læs mere om forskningen bag Crescina HFSC her.

Online forhandlereSHOPS

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk