Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Hårets vækstcyklus foregår i tre faser

 

 

Vores hår har en livscyklus bestående af 3 faser, heriblandt vækstfasen (Anagene fase). Det er længden af perioden hvor håret befinder sig i vækstfasen, der er afgørende for hvor langt håret bliver. Selvom hvert enkelt hår har sin egen livscyklus uafhængig af de andre hår, så fælder vi ligesom andre pattedyr om foråret. Vores hårvækst er også påvirket af vores hormonbalance. se mere her

 
 • 1. Anagene fase

  vækstfasen, hvor håret vokser. For mænd er det 2-4 år og for kvinder 3 – 7 år.

 • 2. Catagene fase

  hårroden giver slip på selve håret, denne fase varer ca. 3 uger.

 • 3. Telogene fase

  hvor håret stadig er inde i hårsækken, men alle vitale aktiviteter er stoppet.
  Dette er hvilefasen inden håret falder ud af hårsækken. Denne fase varer ca. 3 måneder.

Alle tre hårvækstfaser er tilstede på hovedbunden samtidigt. Ved udtynding sker der er en forskydning i forholdet mellem den Anagene fase og den Telegone fase, hvor flere og flere hårrødder er i hvile, da stamcellerne ikke får aktiveret en ny hårvækst.

Stamcellerne starter en celledeling efter håret er gået ind i den Telogene fase – hvile fasen. De skal sikre formationen af nye hår efter det gamle hår er faldet ud af hårsækken.

Det største flow af stamceller, sker ved formationen af hårroden og hårskaftet i begyndelsen af den Anagene fase.

Når der opstår ubalance mellem hårvækstfaserne vil du se dette iform af hårtab og/eller hårudtynding.  Håret er normalt fordelt med 85% i vækstfasen, 1% i frastødelsesfasen (regression) og  14% i hvilefasen.  Såfremt din krop er udsat for stress kan der ske en forskydning mellem hårvækst faserne således at dit hår er kortere tid i vækstfasen, hvorved der sker en omfordeling af hår fra vækstfasen til frastødelsesfasen.  Dette vil  forårsage hårtab, udover normalen (40-100 hår om dagen).  Hårtab af denne type vil som oftes være af telogen karakter, dvs. ikke arveligt.

Er du imidlertid arveligt disponeret for skaldethed vil en større andel af dit hår være i hvilefase eller tiden i hvilefasen forlænget, hvorefter der sker omfordeling af hår fra vækstfasen til hvilefasen.  I disse situationer vil du se en langsom hårudtynding, hvor hovedbunden bliver mere og mere synlig.

For kun at gøre slemt værrer vil der være tilfælde hvor du kan være udsat for begge typer ubalance samtidig, hårtab og hårudtynding.

>> se mere om Telogen hårtab og arvelig skaldethed her<<

Er hårrødderne stadig i live vil behandling med Crescina kunne genetablere balancen mellem hårets vækstfaser. Ligesom for alle andre diagnoser er det imidlertid afgørende at søge behandling så tidligt som muligt.    Crescina er tilpasset, således at behandling sættes ind overfor den rette ubalance.  Der findes hele 12 versioner – se guide for valg af produkt her.

>> se mere om Crescina´s tilpasning i forhold til vækstfaser her<<

Produktindholdet i Crescina er i øvrigt tilpasset sammensætningen i dit hårstrå, som består af 95% keratin.   Keratin består af 18 aminsyrer, hvoraf tre er svovl aminosyrerne: cysteine, cystine og methionine

Hårets vækstcyklus 1Hårets vækstcyklus- 2

1. fase2. fase3. fase
ANAGEN(aktiv vækst)CATAGEN(regression)TELOGEN(hvilefase)
85%1%14%

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk