Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Taber du hår – fakta og myter

 

Hvorfor taber du håret? Hvad siger specialisterne og myterne?

 

At miste dit hår er helt normalt – vi mister alle op til 100 hår om dagen – men for nogle kvinder er hårtab langt mere alvorlig og det påvirker et stigende antal kvinder under 40.

Den mest almindelige form for hårtab for kvinder kan udløses af stress forårsaget af livs ændrende begivenheder såsom at forandring, flytte, dødsfald eller graviditet.

Hvis du har bemærket, gradvis udtynding eller fundet klumper af hår på badeværelse gulvet kan det komme som et chok. Men gå ikke i panik, i de fleste tilfælde er der blot tale om en midlertidig manifestation af din fysiske eller følelsesmæssige trivsel.

Heldigvis er der masser af hjælp til rådighed. Nedenfor er vi dykket lidt dybere ned i, hvad der forårsager hårtab, sorteret myterne fra kendsgerningerne, og sidst rådgivning om behandling.

Hvad kan være årsagen til hårtab?

Hårtab kan være en hudlidelse – det er ikke smitsomt. Hårtab kan være mild – hvor subtil udtynding indtræffer – eller en mere alvorlig sygdom, der involverer totalt tab af hovedbunden og hår på kroppen.

De mest almindelige årsager til hårtab er graviditet – som stopper 1-4 måneder efter fødslen, dårlig ernæring, spiseforstyrrelser, narkotika og stress. Med de fleste af disse, hårtab er midlertidige og kan blive afhjulpet. Læse mere om årsager til hårtab her.

Den kinesiske Herbalist siger: Hårtab hos kvinder er et resultat af den moderne livsstil. Ruth Delman af Chi Sundhedscenter mener at kvinder oplever lignende stressniveau som mænd – og det manifesterer sig i hårtab. Det siges også at yo-yo slankekure, p-piller, kemikalier i vand og moderne pesticider i fødevarer kan tage en del af skylden.

Ernæringseksperten siger: Hvis næringsstofferne i din krop er på et lavt niveau vil det blive udtrykt gennem dit hår. Hårsækkenes rod i hovedbunden skal nødvendigt være omgivet af et rigt udbud af blod for at sikre de er tilstrækkeligt ernæret. »Hårtab repræsenterer lav mineral status, specielt mangel på zink, selen, calcium, natrium og kalium,” siger Maria Griffiths for Institut for Optinum Nutrition.

Dermatologen siger: Fedtfattige diæter resulterer sædvanligvis i jernmangel, ligesom undgåelse af rødt kød. Vegetarer eller veganere, der er lav i vitamin B12 og zink kan være tilbøjelige til at opleve hårtab. Forskning viser udtynding af hår også er knyttet til gestagener – den syntetiske form af progesteron som findes i p-piller og hormonbehandling

MYTER & FAKTA

  1. Hårtab er arvet fra den mandlige forælder / NEJ – Begge forældres gener bidrager til hårtab 
  2. Kvindelige hårtab forårsager unormal menstruationscyklus / NEJ – Menstruation påvirkes ikke af hårtab
  3. Hårfarve, hårspray og hyppig vask af dit hår øger hårtabet / NEJ – Hår styling produkter og vask dræber ikke dine hårsække – de kan tørre håret ud, slide, misfarve og knække det mm – men ikke ødelægge eller dræbe selve hårsækken
  4. Hårtab kun sker for personer over 50 / NEJ – Halvtreds procent af kvinder mellem 18-40 år vil opleve hårtab på et tidspunkt, og helt op til 65% af alle mænd.

Hvordan kan Hårtab behandles?

Hver praktiserende læge har deres egne teorier om, hvordan man behandler hårtab. Behandlingens succes afhænger af den enkelte, men for de fleste kvinder vokser håret tilbage med den rigtige løsning.

I sjældne tilfælde, hvor man lider af et fuldstændigt tab af hår, er der ingen kendt behandling. Er der tale om arveligt hårtab kan du søge yderligere information her.

Den gyldne regel er jo før du bemærker hårtab, jo bedre muligheder er der for behandling. Der findes behandlinger, som eksempelvis, CRESCINA HFSC, anbefalet af NCBI, som kan sættes ind før hårsækkene er helt ødelagt/hentørret. Er hårsækkene døde er behandling for sen, hvorefter hårtransplantation er eneste alternativ. Læs mere om CRESCINA HFSC her.

Du er også velkommen til at kontakte os og få vejledning på telefon 70 70 73 37 eller sende en mail til os på info@crescina.dk

Du kan også støtte din konventionelle behandling med komplementær medicin, få mere information her.

 

* Vi kan ikke garantere, at andre vil opnå tilsvarende resultater da årsagen til hårtab og hårudtynding er individuelt betinget.

Online forhandlereSHOPS

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk