Galaxa Pharma ⎟CVR 33871902 ⎟Korskildelund 6 ⎟ DK-2670 Greve ⎟info@crescina.dk ⎟ T: 70 70 73 37

GRATIS LEVERING I DANMARK

Tyndt hår

 

Behandling og info om tyndt hår!

Hvorfor falder mit hår af?

Uforklarlig, overdreven hårtab kan være bekymrende og skræmmende. Den gode nyhed er, er der ofte er måder at løse det på.

Når Hårtab bliver et problem

Alle taber hår. Det sker under dit morgenbad, mens du blæser det tørt, eller når du børster det – og det er helt normalt. I gennemsnit mister vi 40 til 100 hår om dagen – som en naturlig del af hårets vækst cyklus.

Men hårtab kan være et tegn på en mere alvorlig medicinsk tilstand, der kræver en vurdering af en hudlæge og eventuel behandling.

Her er de 2 overordnede årsager til hårtab herunder symptomer, diagnotisering , behandling og hvad du selv kan gøre for at afhjælpe dit hårtab.

Tyndt hår - Behandling og info om tyndt hår

 

 

Telogen effluvium?

Telogen er en benævnelse som kommer fra hårets vækstcyklus, og beskriver den hvile fase håret er i inden håret igen går over i vækstfasen. Se mere om hårets vækstcyklus her.

Telogen effluvium er et fænomen, der opstår efter graviditet, større operationer, drastiske vægttab eller ekstrem stress, hvor du taber store mængder af hår hver dag, som regel, ved bad, styling, eller børstning. Det kan også være en bivirkning af visse lægemidler, såsom antidepressive midler, beta-blokkere, og ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler. Under telogen effluvium, skifter hår hurtigere end normalt fra voksende fasen til “hvile” fase.

Symptomerne: Personer med telogen effluvium vil typisk mærke hårtab 6 uger til 3 måneder efter en stressende begivenhed. På sit højdepunkt, kan du miste håndfulde af hår.

Diagnoticering: Der er ingen test for telogen effluvium, men din læge kan bede dig om de seneste begivenheder i livet og se efter små “dråbe- formede” formationer på de faldne hår rødder. Formationerne betyder at håret har været igennem en komplet hårvækst cyklus, hvilket tyder på, at cyklusen kan have været speedet op på grund af stress.

Det du selv kan gøre: I nogle tilfælde, såsom graviditet eller ved større operationer, er du nødt til med tålmodigt at se til indtil, hårtabet ophører. Hvis medicinen er synderen, så tal med din læge om at sænke din dosis eller skifte medicin. Hvis det er stress-relaterede, gør dit bedste for at reducere angsten/stressen. For at optimere hårvækstbetingelserne og speede genvæksten op kan det anbefales at supplere med CRESCINA HFSC Complete og evt. hårtilskud i form af Priorin. Mænd kan yderligere supplere med finasterid (Propecia), medicin i tabletform.

Arveligt hårtab og tyndt hår?

Hårtab, der er genetisk er kendt som Androgen Alopecia og er den mest almindelige årsag til hårtab. Se mere om symptomerne og behandling her.

Diagnotisering: Din hudlæge vil undersøge mønster af hårtab for herefter at afgøre, om det er arveligt, og evt. tages der blodprøve for at udelukke andre årsager.

Det du selv kan gøre: Nedsæt hårtabet ved anvendelse af CRESCINA HFSC evt. suppleret med Priorin. Behandlingen virker for både kvinder og mænd. Mænd kan endvidere behandles med finasterid (Propecia), medicin i tabletform.

 

* Vi kan ikke garantere, at andre vil opnå tilsvarende resultater da årsagen til hårtab og hårudtynding er individuelt betinget.

Online forhandlereSHOPS

VINTERTILBUD - SPAR op til 50% | DAG-TIL-DAG-LEVERING | Gratis levering Luk